09 juni 2013

Mini - middag

Med det samme jeg er i mathjørnet i bloggen min, så kunne jeg jo skrive litt om maten som den minste frøkena spiser for tiden. Mammaen har nemmelig funnet ut hvor raskt og økonomisk det er å lage barnematen selv. At det antakeligvis er sunnere og at "lillegull" elsker det gjør jo saken mye enklere. 
Her er oppskriften.



Kylling med søtpotet, gulrot og brokkoli (ca. 4 middager)



1 søtpotet, i terninger
1 gulrot, i terninger
1 liten bunt brokkoli
1 kyllingfilet
2 tørkede aprikoser (ligget i vann i 2 timer før koking)
1/2 eple
Evt. litt bladpersille


Skrell søtpoteten og gulroten, kutt i terninger, og ha det i en gryte sammen med kyllingfiléten og aprikosene. La det være dekket med vann, og kok alt i ca. 10 minutter. Tilsett eple og brokkoli (og evt. bladpersille), og kok i ca. 5 minutter til, til alt er mørt. Kjør det i blenderen og spe med kokevæske til du har fått ønsket konsistens.



Oppskriften kan selvfølgelig varieres med forskjellige typer kjøtt eller grønnsaker. Å ha litt frukt i middagen gjør den både friskere og søtere, noe de små setter pris på ;)





Når prosjonene er avkjølt har jeg dem over på små beger og fryser dem. Disse kan enten tas ut dagen før og settes i kjøleskap eller varmes fra frosset tilstand i mikroen/vannbad mm. 




Lykke til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar