05 november 2013

Eplekjekt

En av de tingene jeg liker å gjøre om høsten er å lage min egen eplenektar. Det er liksom blitt en fast tradisjon. I tillegg er det en fin måte å bruke eplene fra hagen. Oppskriften er enkel,og smaken er frisk og god. 
Hvorfor ikke prøve selv? Her kommer oppskriften.


 

ASLAUGS EPLENEKTAR


10 liter med epler (helst norske)
10 liter med vann 
1 pk. sitronsyre
2 ts. Atamon

1 kg. sukker

Eplene deles i fire og legges i vannet med utrørt sitronsyre og atamon(i en stor balje). La eplene ligge å trekke i 3 dager på kjølig sted. 
Sil så av eplene og tilsett 1 kg. sukker. Rør godt!

Denne nektaren er ferskvare og holder i kjøleskapet 4-5 dager. Resten pleier jeg å fryse ned i enten melkekartonger eller brusflasker av plast (husk å ikke fylle helt opp). 
Nektaren er veldig koselig å gi i gave eller tine opp og ha til julefrokosten.


Lykke til!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar