19 mai 2013

Jenterommet

Rommet til lille-frøkna har blitt til litt etter litt. Rommet var ferdig malt to uker før hun kom, og under riene sto jeg og malte tre for å få tiden til å gå. 
Her er bilder og forklaringer på hva jeg har holdt på med der inne.

Først tegnet jeg stammen på veggen for så å fylle i med egenblandet brunmaling. Bladene er lagd av forskjellige typer papir som er festet til veggen med blå "tyggis".

Først hadde jeg den gamle kommoden hjemmefra der inne, men den fungerte dårlig og tok mye plass. I et så lite rom bør man utnytte høyden bedre og ha smalere møbler. 
Jeg hadde lyst å ha oppbevaring til andre ting enn klær også, så da fikk vi inn en bokhylle. Den flettede kisten jeg fikk av tante da jeg var liten, fikk akkurat plass mellom kommode og hylle. Perfekt til oppbevaring av leker! Liker å blande nytt og gammelt, og gjerne noe med historie.

 


Vi kjøpte en billig, hvit hylle på Jysk. Men jeg syntes den trengte litt dybde og særpreg. Derfor malte jeg bakplaten før vi monterte den. Den har samme fargetone som veggen bare mørkere. Resultatet ble jeg veldig fornøyd med.Den fantastisk gode, store og ganske slitte stolen, som jeg har brukt i stuen frem til nå, har en sentral plass på rommet. Hullene på armlenet er blitt lukket av lapper i samme stoffet som vimplene i taket. Jeg har også sydd for hånd rundt kantene for å få ekstra effekt. 
Den tar MYE av plassen der inne, og blir nok ikke stående så lenge. Stolen må nok vike når jenta vår begynner å leke der inne. Men akkurat nå er den super for oss å krype oppi for enten å lese, kose eller få litt mat.
På veggene i rommet har jeg brukt en nøytral beige farge (Sand).  Møblene er også bevisst valgt i nøytrale farger. Slik er det lettere å gjøre forandringer om vi skulle ønske det. 
I rommet ellers har jeg brukt komplementærkontrastene, rødt og grønt, som fremhever hverandre. Dette i tillegg til andre toner av rødt for å myke det opp. 
Her kommer noen utsnitt og stemningsbilder.

1 kommentar:

  1. Hei! Oppdaget akkurat bloggen din. Så mange spennende innlegg og flotte bilder. Falt helt for tolen med lappene:) Passet så godt inn på barnerommet og en artig måte å skjule noe på. Kommer glatt innom her igjen og legger meg derfor til som følger.
    Ønsker deg en fin kveld!
    Gunstig hilsen Siw

    SvarSlett