02 juni 2013

Knakende godt

I heimen er det for tiden helsprøe dager...det vil si at det går mye i knekkebrød. Heldigvis er det av den deilige sorten. Hjemmelaget, og fulle av godsaker. Vi foretrekker det, men det krever jo litt ekstra innsats. Likevel har vi gjort grep som sparer tid i den andre enden. Knekkebrødene tilsettes smak og "pålegg" i produksjonen, da slipper vi det senere. Genialt!!




Mannen har til og med formet de på en måte som gjør det enkelt å ta med seg i farten.





Her er oppskriften:

2 dl. byggmel
4 dl. havregryn
1 dl. solsikkefrø
2 dl. sesamfrø
1 dl. linfrø
1 dl. gresskarkjerner
1 raspet gulrot
1ss salt
7 dl. lunket vann
evt. urter etter egen smak


havsalt
lime- og sitronpepper
raspet jarlsberg

Bland de øverste ingrediensene, og la det stå i 10 minutt. Deigen fordeles på 3 brett. Settes i varmluft på 175 grader i 10 minutt. Ta deretter ut og skjær opp i ruter etter ønske (fint å bruke pizza-skjærer). Ha over krydder etter ønske og revet ost.  Sett brettene inn igjen og la dem stå i 25 - 30 minutter til. Ha knekkebrødene over på rist. Senk temperaturen til 100 grader og la dem stå og tørke i ovnen i 1,5 time.



Men smaker også selvsagt herlig med ekstra pålegg :) Enjoy!


1 kommentar: