14 januar 2014

Laks og gode intensjoner

I begynnelsen av året har mange gode forsetter om det ene og andre. Selv er jeg intet unntak. Målet for familien vår er et fiskemåltid i uka. Det er noe med det, jeg vet ikke hva, men på tross av at vi liker fisk ganske godt spiser vi ikke så mye av det. Mystisk.....
Kanskje noen litt friske ideer og variasjoner  vil hjelpe? Denne oppskriften er iallefall utprøvd til stor begeistring :)




INGREDIENSER:
  • 280 g SALMAlaks
  • 120 g rødløk
  • 35 g kapers, små
  • 1/2 rød chili
  • 1/4 agurk
  • 4 ts parmesan, revet
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft


VINAGRETTE:

  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss Dijonsennep 
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvit balsamico
  • salt og pepper 

Kutt først SALMA i små terninger, deretter finhakkes chili, agurk, rødløk og kapers.Parmesanen finrives. Rett før servering blandes alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper og tilsett sitron. 
Form tartaren i porsjonsbiter formet som firkant eller sylinder. 

Pynt med potetchips på toppen. Server gjerne med en frisk salat, vinagrette, sesamfrø og litt lettrømme.

Herlig, lett og sunt :) Lykke til!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar