20 oktober 2014

4 stjerners middag

I flere år har 4 venner møttes 4 ganger i året for å nyte de lekreste retter. Med venner som er så interessert i god mat, er det noe jeg ser frem til med stor glede og spenning. I og med at hver av oss kun har middag en gang i året, kan vi virkelig slå på stortromma når det er vår tur. 

Selv synes jeg det er gøy å lete i bøker og på nettet etter nye smaker og sammensettinger. Målet er alltid å prøve noe nytt. Å bruke så lang tid på noe som forsvinner i løpet av minutter, er for noen bortkastet tid. Men vi koser oss. Det er en opplevelse vi får servert, ikke bare mat.
Her er det som ble min meny denne gangen;


Da gjestene kom fikk de kjeks med Brie, eplegelé og valnøtter. Til drikke fikk de "Sour Apple Martini".


                          
Bilde fra; "There Goes the Cupcake..."Forretten var inspirert av Noma i København. Reddiker i hvitløk-og urtedipp med pimpernikkel-brødrasp. Servert i terakotta-potter. 
En artig rett som fikk gjestene til å sperre opp øynene. Smakte godt også ;)

Til hovedrett fikk damene rypebryst. Det bel servert sammen med blomkål-og jordskokkpuré, bringebærsaus, ristede hasselnøtter, bacon, kantareller, honning-glaserte gulerøtter og babyleaf. Kjempegodt!! 

Her kan det være greit å ha varm tallerken, for temperaturen faller raskt.


Til dessert hadde vi plommer trukket i anis-, kanel- og vaniljelake, yoghurt og creme- fraiche blanding, og nøttebunn underst. Ved siden av var det en kule med pæresorbet. 
En skikkelig norsk høst-meny som jeg kan anbefale på det varmeste ;)1 kommentar:

  1. Ser og høres fantastisk godt :D Litt av en 4 stjerners middag.
    Fin tirsdag til deg og dine.

    psst! kom bli med på give away på bloggen min.

    SvarSlett