28 september 2016

Dukkehus

For noen år tilbake kom en kjær kollega til meg med et forslag. Hun ville gjerne gi meg et gammelt dukkehus hun hadde stående, med forbehold at jeg ville gjøre noe nytt med det. Jeg takket ja og satte det bort i påvente at vesle frøkena skulle bli stor nok til å leke med det. Sånn er det med store frøkena....ikke noe vits i å begynne før rett før.......til ergrelse for mange og av og til henne selv også. 

Men litt tanker var det nå, for imens ønsket vi oss dukkemøbler både til fødselsdager og jul. 
Da 4-års dagen nærmet seg raskt (4 dager) forstod jeg at det var på tide å sette igang med renoveringen. Fargerike ark ble kjøpt inn som tapet, ispinner ble klippet og limt på som parkett og huset fikk seg også noen strøk med maling. 

Her er det bildet fra før, underveis og etter.




Her er huset før. Det manglet noen lister, veggene var malt, taket var brunt og selve huset var rødt. 




Jeg ville at det skulle passe inn på jenterommet og der var det jo en blanding av rødt rosa og orange. Jeg valgte derfor å beholde det røde, men myket det opp litt med rosa striper som panel.




Taping er en tålmodighetsprøve, men veldig nyttig...sies det, puh...




Taket malte jeg likt som på taket i cafeen som allerede er på frøkenrommet. Pipe ble sagd til, malt og festet på taket med en stein oppå. Husnummer ble laget med samme tall som på vårt hus. 




Treblomster kjøpt på trendhuset ble malt og limt på som decor. Blomsterpotten og fulekassen kommer også derfra.




Sjekk tapeten på kjøkkenet med rosa cupcakes <3 




Møblene er veldig solide og koselige. De er kjøpt fra "Le Toy Van". Her er det brødrister med skive i, og i kjøleskapet finner du melkeflasker i døra. Alt i tre <3 
Her ser du også parketten jeg la med ispinner, som jeg etterpå måtte pusse litt med maskin.




Jeg var litt usikker på hva jeg skulle ha på gulvet på badet. Men mannen minnet meg på noen rester vi hadde av flisene på kjøkkenet. De passet jo perfekt! Da var det bare å gå igang med fliselim og fuging. Etterpå listet jeg med malte ispinner.




Da jeg endelig kom i gang koste jeg meg veldig, og timene fløy nede i kjelleren. Fødselsdagsbarnet fikk en gave hun leker mye med når ikke lillebroren okuperer stedet :D

 


1 kommentar: