07 mars 2013

Når en først setter i gang...

Selv om vi er ganske fornøyde med romløsningene i huset, vil jeg nok si at gangen er i minste laget. Når man har en ytterdør som går innover, og behovet for plassering av barnevogn er prikært, byr den på endel problemer i forhold til beveglighet og oppbevaring. 
Da er det viktig å utnytte rommets potensiale til det ytterste. 
Her er noen glimt av hvordan den så under oppussingen; 


  


Å plassbygge garderoben selv føltes som en god ide, i forhold til både behov og trangen for egenart. At det var det billigste alternativet kunne jo passe bra i en heller trangt bemidlet periode samtykket mannen.

Jeg begynte med å handle inn hobbyplaten som skulle fungere som både hylle og base for oppheng. Den lagde jeg hakk inn i slik at skruene som festet den til veggen ville skjules.

Platen ble malt gul, og fikk nyinnkjøpte kroker fastsatt på undersiden. De kunne man snu på etter hvilken jakke man skulle trenge, og plassert i "sikk-sakk" fikk jeg utnyttet plassen maksimalt.
I hullene til opphengs-skruene dekket jeg til med sort gummi (midlertidig).

Jeg tenkte lenge på hvordan jeg skulle løse skohyllesystemet. Tidligere har jeg lagd skohyller av hobbyplater som jeg borret hull i. Det ble ganske fint og var enkelt å gjøre. 
De fleste hyllene har jo åpne partier ned til neste hylle. Da faller alt du har samlet under skoene ned på de skoene som står nedenfor, Og det har irritert undertegnede endel. Men for at fukighet skal forsvinne må man jo ha lufting under. Gruble.....

Til slutt tok jeg turen til min lokale blikkenslager. Jeg hadde sett metallplater med riller på ramper og inngangsparti til flere bygninger, og lurte på om det var mulig å gjøre noe med slike. Det gjorde det, og de hjelpsomme mennene på verkstedet lagde hyller til meg etter mål. 
De ble festet i i hver side av veggen og fungerte helt supert. Vannfaste, solide og enkle å rengjøre.

FERDIG!! 
Med hyllene på plass var det ikke rom for så mye annet i gangen. Men veggene var nakne og frøkena så sitt snitt til å gjøre noe gøy med dem. Hva med å få inn følelsen av noe større bakom veggen? Litt drømmer om et annet sted kanskje... 
Som tenkt så gjort... Her er litt om prosessen; Jeg tegnet opp glidelåsen på veggen før jeg malte. Deretter fant jeg et flott bilde av Manhatten som jeg fikk blåst opp i stort hos et lokalt trykkeri. Så skjærte jeg det ut for å tilpasse åpningen, før jeg limte bildet på veggen. Delene av glidelåsen som dekker bildet er klippet ut i sort papp og festet over. 
 


Vi er kjempefornøyde med den nye gangen!! Fra det grunnleggende som varmekablene i gulvet med de røffe betongflisene oppå. Den nye døra med rundt vindu. God plass til sko og ytterklær. Tilogmed vognen får plass uten at den blokkerer noe.
Også er det skikkelig artig å komme hjem til litt solskinn inne, med et lite utkikk til verden "utenfor" for de reiseglade beboerne.


1 kommentar: